June 21, 2011

Orang kata...bukan Cik Anis kata


Orang kata, hisap rokok nampak macho.

Orang kata, hisap rokok untuk dapat ketenangan. Kalau tak, pening kepala.

Orang kata, hisap rokok sebab nak dapat idea time buat assingnment etc.

Orang kata, dia hisap rokok tak kacau orang lain, tak mintak duit orang, tak menyusahkan orang.

Ok, fine.

Cik Anis kata, hisap rokok awak nampak sangat2 tak hensem. Bibir hitam, bau busuk, and suka kawan ngan jin. Of course, jin je suka asap kan?

Cik Anis kata, sejak bila hisap rokok leh tenang jiwa? Bukankah dengan mengingati ALLAH itu hati akan jadi tenang? Itulah, mak ayah hantar pergi belajar agama tapi awak ponteng sekolah pergi melepak.

Cik Anis kata, awak hisap rokok tu mengundang penyakit..camne lak leh dapat idea bernas mencurah2 macam ke ladang gandum?

Cik Anis kata, awak kata tak ganggu? Asap tu la buat Cik Anis batuk + selsema lebih sebulan tak baik2. Diulangi, LEBIH SEBULAN, okey. Selama 23 tahun 23 hari Cik Anis bernafas kt muka bumi ALLAH nie, nie la first time Cik Anis sakit tak sembuh2.

Okey, fine. Cik Anis kena pakai topeng muka pasnie. Bawak & minum ubat batuk + selsema pastu ngantuk sebab ade dadah. Pastu tido dengan selamba walaupon supervisor & bos lalu depan mata. Bole camtu? Okey, tak boleh. So, please respect the others. Ehem, papan tanda “DILARANG MEROKOK” tu buat perhiasan je la ek?

Eh, lagi satu. Cik Anis cakap kat mak, jangan terima pinangan lelaki yang merokok. Okey, cadangan diterima.

Wassalam..

6 comments:

cemomoi said...

pnah solat seblah orang takde gigi tapi kuat merokok? umakkk ai busyuknyaaaa

anis seri said...

itu la..nak menghadap RAJA SEGALA RAJA mesti kne wangi2, bersih..renung2kan..

Mohd Azri Hilmi Bin Razli said...

ape yang dikatakan xde ape pon yg salah..tpi pokcik ni mmg hisap rokok.. sbrnye klo dri prospect prokok (bila anda dah mula merokok), rokok dh mcm awek kedua dorg! tgh pening, byk keje, frust, bosan, time tu klo pekene rokok, mmg terbaiklah kononnye.. so, jgn mulakan jika tidak pernah, sbb sush nk berenti (kena azam yang kuat)

nota perut: pokcik le blogger baru yang dok buang angin di blog orang lain.. follow n dfollow, tpi dah ada polisi.. xape

lanung5566photography said...

perokok ni kebanyakkannya pengotor...tak dinafikan sesetengahnya ada yang pembersih... perangai merokok mmg xelok....

Mr. Uzair said...

kalau dah start memang susah berhenti.

jadi beringat-ingat. jangan start :D

anis seri said...

mohd azri : ingat ALLAH lg baik dr ingat rokok...membunuh diri sendiri je isap rokok nie kn..

lanung5566photography: tu la, kdg2 buang habuk & puntung rokok merata2..emm..pembersih ke? luar je bersih, dalaman dh kotor sbb dh byk penyakit yg dtg..

mr uzair: okey, tak terfikir dan x mgkn nk merokok, insya allah..tq for ur advise.. :)