April 14, 2011

Silap atau tersilap?

Assalamualaikum dan salam ukhwah..

Semalam Cik Anis dengan susah payahnye pegi isi duit kat bank sebab nak beli tiket flight. Beli online je senang.

Bila dah beli tu rasa lega tapi tetiba tergerak lak nak check balik details. Erk, alamak, tersilap beli la pulak. Cik Anis beli tiket dari Johor ke Kuching and dari Kuching ke Johor. Oh, no!!!

Patutnya Cik Anis beli dari Kuching ke Johor and dari Johor ke Kuching. Aduh, tragis sungguh. Niat di hati nak balik umah sebab ade hal keluarga yang mesti diselesaikan. Abis terbang RM168 duit Cik Anis..

Sedih sangat2.

Mungkin Cik Anis kena lebih hati2 pasnie. Nampaknya ALLAH tak izinkan Cik Anis balik umah.

Wajah ayah ngan ummi kat kampung terpaksa Cik Anis padamkan sementara dari ingatan..stress dibuatnye..

Selama 3 tahun berkecimpung dalam dunia pembelian tiket, nie la kes pertama terjadi camnie..(ayat skema la pulak..)..

Sedih, if Cik Anis kaya, leh gak beli tiket baru..duit kat bank pon dah hampir kering..(so, batalkan la niat nak rompak Cik Anis..hu3)..

So, sapa2 please la sponsor tiket Cik Anis nak balik…. :(

“KADANG2 MASALAH DATANG KERANA DIUNDANG”

Wassalam..

9 comments:

iqbalsyarie said...

Innalillah. Sungguh, ia suatu yang berat. Semoga saudari tabah dan kekal bersangka baik dengan Allah kerana saya yakin, ada suatu rencana dari-Nya, yang di luar capaian akal manusia.

anis seri said...

INSYA ALLAH,,,mudah2an..memang berat bulan nie..ujian bertimpa2..ape pon, tq ats kata2 smgt saudara iqbal..

ceritasekupang said...

lepas ni kena lebih berhati-hati..

azim_3110 said...

alololololo..ciannye kak ku ni..huhuhu...
ate idok ke boleh tukau balik?? ace cube..ce cube..call org yg brtanggungjawab..xpon......kuak lentang la sampai ke johor.. :p

anis seri said...

cerita sekupang: insya allah..

zimi: nk tukar kne bayar denda RM100.. baik beli tiket baru..kuak lentang? berenang pon x pndai.. :p

Far8 budak baik said...

aku pun naik flight balik sabah...yey!!=)

anis seri said...

slmt balik ke sabah.. :)

azim_3110 said...

xpandai berenang, menyelam.. :p

anis seri said...

menyelam nnt x timbul2 lak..tu mencampakkn diri ke arah kebinasaan dh tu..